logo

 

Informatie

Hooked on Solutions

Jim van den Haak

Nieuwe Langendijk 1C
2611 VG Delft
Tel: 06- 48 58 10 78
Mail: Jim@hookedonsolutions.nl

Wifi

Omdat we alles draadloos willen hebben.
Hooked on Wifi

Tegenwoordig willen we over draadloos kunnen werken en leven. De tijd is voorbij dat we een computer nodig hebben om een website te bezoeken. We kunnen zelfs op afstand thuis de lichten aan doen en de verwarming aanzetten.

Maar hoe kan dat nou eigenlijk?

WiFi is de afkorting voor Wireless Fidelity, dat vrij vertaald “Draadloos vertrouwen” betekend. Om een verbinding te maken met een WiFi netwerk is vertrouwen noodzakelijk. U moet het netwerk vertrouwen om een connectie te maken. Dit wordt gedaan door een wachtwoord (WPA of WEP) of WPS (WiFi Protected Setup). Met WPS heeft u geen wachtwoord nodig, maar binnen een bepaalde tijd kan uw apparaat verbinding maken met de router.

Elk huis, kantoor of internetpunt heeft een IP adres, een adres net zoals uw huis een huisnummer heeft. Dit IP adres kan gebruikt worden om diverse apparaten aan te sturen zoals lampen, thermostaten, NAS server en  nog veel meer!

Slimme apparaten maken hier gebruik van en zullen uw leven een stuk aangenamer maken!

routers design

Router

Een router is een apparaat dit binnen het netwerk het verkeer regelt. Ook kan hij vragen vanuit andere netwerken beantwoorden door ze naar de desbetreffende service (een lamp of een thermostaat) te verwijzen. Een router is dus noodzakelijke hardware.

Om verbinding met een internet provider (Ziggo, KPN etc.) te maken heeft u een modem nodig. Meestal krijgt u van uw provider een apparaat dat deze 2 apparaten in 1 heeft. Makkelijk maar niet altijd goed. Dit apparaat heeft meestal ook een ingebouwde WiFi ontvanger in zich. Deze functioneert, maar is niet altijd sterk genoeg om u in uw wensen te voorzien. Meestal wordt dit apparaat in de meterkast gehangen waardoor het WiFi signaal verzwakt door.

WiFi acces point

Wat nu?

Geen paniek. Met een kleine investering kunt u  uw kantoor of huis optimaal bereikbaar maken voor al uw mobiele apparatuur. Aangezien elk kantoor, winkel of huis anders is kom ik graag eerst even kijken. Door een uitgebreide schets te maken van uw locatie kan ik met een “Site Survey” de juiste hoeveelheid ontvangers berekenen met de juiste sterkte. Zo heeft u maar 1 maal een investering in de hardware nodig en kunt u nog jaren vooruit.

Ontvanger of Access point

Uw draadloze apparaat (telefoon, tablet) maakt verbinding met een zogenaamd ontvanger (Access Point). Dit apparaat is er in 1000 vormen en maten. U kunt de ontvanger ook als kunstobject zien. Veel fabrikanten van access points hebben designers gevraagd om ontwerpen in te dienen waardoor de saaie grijze dozen worden verfraaid. Ook een oplossing is om de ontvanger te integreren in een stopcontact.

ontvangers zijn er ook in diverse sterkten en snelheden. De bekendste snelheid is 2,4 Ghz, maar heeft een geringe data doorvoer. Meestal komt de maximale snelheid dan uit op 300MB/s. Hier is natuurlijk een oplossing voor gevonden, de 5 Ghz ontvanger met zeer hoge data snelheden waar de 1500 MB/s een standaard is tegenwoordig. Helaas werkt niet elk apparaat hiermee.

Hooked on Solutions, uw WiFi specialist

Om uw zorgen uit handen te nemen installeer ik uw WiFi netwerk. Ik zorg voor de hardware en de bekabeling. Deze zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit. Voor vele ontvangers is software verkrijgbaar om uw netwerk op afstand te beheren. Makkelijk als er zich een probleem vormt of u een verandering wilt doorvoeren. Vooraf wordt bepaald waar de ontvangers geplaatst en op welke manier deze bevestigd worden. Na de handmatige installatie volgt de software die ik naar hartenwens in kan richten.